woensdag 25 januari 2017

CITAAT: 'RUTTE -PENOZA-ACHTIG TYPE- LIEGT WEER / FLUTTE/RUTTE / VVD LEUGENS&SCHANDALEN / VD SCHEUR / MINISTER VAN ONVEILIGHEID EN ONRECHT AF? / ALS ZELFS DE TELEGRAAF....

UPDATE 26-1-4AM:

CITAAT:
"Rutte; Penozeachtig type

Ook Mark Rutte gaat daar volgens Haan in mee. De premier houdt tot de dag van vandaag vol dat hij nooit aan Teeven heeft gevraagd hoe hoog de schikking  met Cees H. werkelijk was, maar op basis van anonieme gesprekken met ingewijden schrijft Haan dat de premier 'liegt'. Teeven zou Rutte persoonlijk hebben verteld dat het ­bedrag veel hoger was dan Opstelten in de Kamer had beweerd. De premier wist dat al een jaar voordat de waarheid naar buiten kwam. "
**
Originele post ook onderaan uitgebreid:
Als de Telegraaf een VVD-'Tough on Crime'-minister laat vallen, dan ben je diep gezonken, met die aardappel in je keel en Oranje Stropdas...





Meer hierover van de Volkskrant: originele post --- Hier ---

Video van de dag
Er was wél een doofpot in de Bonnetjesaffaire, blijkt uit een nieuw boek van Nieuwsuur-journalist Bas Haan over de Teevendeal. Deze video legt uit hoe het ook weer zat met die deal en waarom Rutte en Van der Steur zich nu opnieuw moeten verantwoorden.


Uit de krant, VK.nl:




Ard van der Steur koos voor de leugen

De meedogenloze reconstructie van onderzoeksjournalist Bas Haan

Na twee vuistdikke onderzoeksrapporten leek alles bekend over de roemruchte Teevendeal. Nu komt Bas Haan, de onderzoeksjournalist die al twee bewindspersonen en een Kamervoorzitter liet struikelen, met nieuwe details, inclusief een ontmoeting van de premier met een voormalige wiethandelaar en een intimidatiepoging van Fred Teeven. 'Jij krijgt spijt van de dag dat je geboren bent.'

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie toont bravoure als hij eind 2015 eindelijk aan het woord komt in wéér een verhit debat over de zogenoemde Teevendeal. Uit het dan net verschenen ­rapport van de onderzoekscommissie-Oosting blijkt dat Van der Steur als Kamerlid niet de controleur, maar de souffleur was van zijn voorganger Ivo Opstelten, de VVD-peetvader die de Kamer verkeerd informeerde over een vijftien jaar oude schikking met ex-drugs­crimineel Cees H. en daarna ten onrechte beweerde dat er geen bonnetje meer was.
'Bonnetjesaffaire is politiek op z'n lelijkst'De Nieuwsuur-journalist dook opnieuw in de bonnetjesaffaire en concludeert: het was wel een doofpot. Een interview met Bas Haan.
Van der Steur dekte als Kamerlid Teevendeal toe, zei als minister iets heel anders
De bonnetjes-affaire rond hasjhandelaar Cees H. brengt minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie opnieuw in politieke problemen.

Hoe zat het ook alweer met de Teevendeal?
Bekijk hier de tijdlijn.
Van der Steur probeert de schade voor zijn eigen prille ministerschap te beperken. Al zijn adviezen aan Opstelten waren bedoeld om de Kamer 'zorgvuldig en juist' te informeren, bezweert de VVD'er. En uiteindelijk - 'ik had het eerder moeten doen' - heeft hij een streep in het zand getrokken toen het ministerie hem inzage wilde geven in een geheim verslag met de herinneringen van Fred Teeven over de deal. 'Ik ben opgestaan en heb gezegd: het past mij niet als woordvoerder en Kamerlid om kennis te nemen van die informatie, omdat die informatie niet bekend is bij de Kamer. Ik trok op dat moment mijn grens.' 

Nu, ruim een jaar later, komt de Kamer erachter dat de waarheid toch weer anders in elkaar zit. Het boek De rekening voor Rutte van Nieuwsuur-journalist Bas Haan onthult dat de zelffelicitatie van Van der Steur vooral bluf was. Uit een mail, die de commissie-Oosting om onduidelijke redenen niet openbaar maakte, blijkt dat de VVD'er al een dag eerder de informatie uit het geheime verslag had gekregen, inclusief de bedragen waar iedereen maanden naar op zoek was. Sterker nog: het was Van der Steur die het 'heel kwetsbaar' noemde om de informatie aan de rest van de Kamer te geven. Opstelten schrapte daarna de passages.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Ongekende vasthoudendheid

Als Kamerlid onthield hij de Kamer cruciale informatie, als minister loog hij daarover
Bas Haan
Dat Van der Steur een dag later demonstratief de bijeenkomst op het ministerie verliet, was een loos gebaar. De conclusie van Haan: 'Als Kamerlid onthield hij de Kamer cruciale informatie, als minister loog hij daarover.' Volgens Van der Steur is er sprake van oud nieuws en heeft hij al zijn mails gedeeld met Oosting. 

Zo lijkt er geen einde te komen aan de bonnetjesaffaire, een zaak waarbij dwangmatige pogingen tot publicitaire damage control uiteindelijk steeds averechts uitpakken, vooral door de ongekende vasthoudendheid van Haan. Opstelten en Teeven moeten vertrekken als Haan het bonnetje van de Teevendeal boven water haalt, VVD-Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg pakt haar biezen nadat Haan heeft onthuld dat ze een brief van een klokkenluider in de shredder stopte en nagenoeg de hele ambtelijke top van het ministerie van V&J vertrekt als de commissie-Oosting de berichtgeving van Haan over 'de foute Teevendeal' nagenoeg volledig bevestigt.



Hoe zat het ook alweer met de Teevendeal


Dit verhaal gaat nog verder, je leest het --- Hier --- helemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten