maandag 17 augustus 2015

ORANJE BASKETBALL / LEON KERSTEN / INTERVIEWS: Basketballers groeien naar elkaar toe met winst op Britten (Norel, Kloof en Kherazzi)

Hieronder de transcriptie van de interviews die Leon Kersten voor Langs de Lijn maakte met Henk Norel, Mohamed Kherazzi en Charlon Kloof.

Wil je ze beluisteren? Dan vind je ze   ---  Hier  ---


Basketballers groeien naar elkaar toe met winst op Britten
ZATERDAG, 08:55BASKETBAL



De Nederlandse basketballers hebben in hun voorbereiding op het EK van volgende maand in Kroatië met 69-63 gewonnen van Groot-Brittannië. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren won eerder deze week van de universiteit van Illinois (81-54) en speelt zondag in Leiden een laatste oefenduel met Portugal.


In het duel met de Britten zag international Henk Norel vooral dat zijn ploeg groeiende is. De power forward van het Spaanse Zaragoza ziet echter nog wel wat punten waaraan moet worden gewerkt.

"Je ziet dat we af en toe nog een beetje zoekende zijn, maar het gaat steeds beter. We worden steeds meer een team. We leren elkaar steeds beter kennen en iedereen weet steeds beter zijn rol."

De gewonnen oefenwedstrijd tegen Groot-Brittannië geeft de Orange Lions nog meer vertrouwen voor het EK. "We worden steeds meer een team."

Weinig te verliezen
Norel beseft het belang van het naderende toernooi, het eerste EK voor de Nederlandse basketbalploeg sinds 1989. Volgens hem is dit het moment dat de sport in Nederland weer populairder moet gaan worden.

"We hebben weinig te verliezen. Ik denk dat het belangrijk is dat we veel plezier hebben, dan spelen we veel beter. Ik hoop dat we zondag tegen Portugal een leuke wedstrijd kunnen neerzetten. En hoe meer support, hoe beter. Want dit is het moment dat basketbal een beetje moet gaan groeien in Nederland."

Keihard werken
Terwijl de rest van de internationals nageniet van hun overwinning op het sterke Britse team reageert Mohamed Kherrazi wat voorzichtiger. "We hebben twee wedstrijden op rij gewonnen, dat is veelbelovend. Maar het is geen EK, dan spelen we tegen toplanden en moeten we vooral keihard werken. Maar als je iedereen hier ziet in Leiden. Het leeft, dat is prachtig om te zien."


"Ik geniet ervan", waren de duidelijke woorden van de startende spelverdeler, Charlon Kloof, die ook in zijn conclusie duidelijk was. "We staan precies waar we moeten zijn. We hebben nog veel te doen, maar we zijn leergierig, niets gaat ons stoppen."


Nog veel meer basketball van Langs de Lijn (Radio)   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten