maandag 24 augustus 2015

BASKETBALL / USA / DEN HELDER: woensdag 26 augustus in sporthal De Slenk Amerikanenl tegen BV Noordkop Den Helder, Aanvang 17.30 uur.

Update (via iBasketball.nl: de Amerikanen waar onderstaand bericht over gaat waren eerder in Bergen op Zoom en bleken een Amerikaanse Minister aan boord te hebben --- Hier ---



Bron: Den Helder Actueel

Amerikaans bezoek voor Den Helder Kings Noordkop

De jeugdafdeling van het Helderse Noordkop ontvangt drie dagen lang het jeugdteam van One-on-One Basketbal (aangeleverde foto).Den Helder – De jeugdafdeling van het Helderse Noordkop ontvangt drie dagen lang het jeugdteam van One-on-One Basketball. One-on-One Basketball start de tour in Landsmeer om vervolgens in Brugge uit te komen op een international jeugdtoernooi. Bergen op Zoom wordt de volgende stop. De tour wordt afgesloten met een 3-daags verblijf in Den Helder.
Op woensdag 26 augustus spelen ze in sporthal De Slenk een oefenduel tegen BV Noordkop Den Helder, aanvang 17.30 uur. De dag erna, donderdag 27 augustus en wederom in de Slenk, is er een clinic voor Noordkopjeugd (t/m U-12 teams). En tot slot is er vrijdag 28 augustus een oefenduel tegen BV Noordkop Den Helder U-14 (19.00 uur).
One-on-One Basketball is een jeugdteam uit Washington D.C. dat van dinsdag 18 tot en met zaterdag 29 augustus een tour maakt in Nederland en België om tegen Europese leeftijdsgenoten hun krachten te meten. Het team staat onder leiding van voormalig Amerikaans profspeler Arthur Jackson, die circa 25 jaar terug een seizoen uitkwam voor Amsterdam. Vervolgens was hij een jaar assistent-coach bij Bowling Green State (Ohio) in het Amerikaanse college basketbal voordat hij het bedrijf One-on-One opzette.
Inmiddels is One-on-One Basketball een begrip in het Amerikaanse (jeugd)basketbal geworden. Het komt erop neer dat zij clinics verzorgen op scholen, kampen organiseren (in samenwerking met NBA spelers etc.) en personal trainingen geven. Daarnaast komen zij met jeugdteams op toernooien uit in de U.S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten