vrijdag 12 november 2010

Oude doos: De Tijden Veranderen...CP'86 veroordeeld wegens discriminatie

Het is nog maar 13 jaar geleden dat de Hoge Raad uiteindelijk de toenmalige Rechts-Extremistische partij CP'86 veroordeelde wegens discriminatie. Advocaat W. Anker, die ik overigens zeer respecteer vond dat toen een idiote zaak. Misschien had hij gelijk en ligt het feit dat nu WIlders speelt met het Gerechtshof van Amsterdam aan het falen van alle andere partijen in de Kamer, maar misschien is het andersom; en kan je aan het feit dat we nu zeker vier partijen hebben in de Kamer (ook VVD, CDA en SGP, naast de overduidelijke PvdVV, die tegen de normen van toen NU VEROORDEELD zouden moeten worden, aflezen dat de straffen toen blijkbaar niet indrukwekkend genoeg waren voor rascisten en populisten...


Krantenarchief Trouw
2 oktober 1997 / Ook Hoge Raad vindt CP'86 crimineel

DEN HAAG (ANP) - De veroordeling van de oude top van de extreem-rechtse partij CP'86 is ook in cassatie in stand gebleven.

De Hoge Raad heeft bevestigd dat het hoofdbestuur deel uitmaakt van een criminele organisatie. Een verbod van de partij wordt nu mogelijk.

De misdrijven bestonden uit het openlijk aanzetten tot vreemdelingenhaat en discriminatie van minderheden. De criminele organisatie bestond bij de dagvaarding in maart 1995 uit het hoofdbestuur van CP'86. Rechtbank en hof veroordeelden dat vijftal tot celstraffen van een maand voorwaardelijk en boetes van 5000 gulden. Alle colleges oordelen dat de bestuursleden onder het bereik van art. 140 van het wetboek van strafrecht (het vormen van een criminele organisatie) vallen. CP'86 legt zich niet neer bij de uitspraak en stapt naar het Europese Hof.

Justitie kan via een civiele procedure een verbod van een partij vragen, maar volgens de advocaat van enkele CP'ers, mr. W. Anker, haalt zo'n verbod niets uit. “Als CP'86 morgen wordt verboden, dan komt er vast en zeker een huppeldepup '97 voor terug. En zoniet, dan gaat de partij ondergronds en kan justitie op mollenjacht. Als je zo'n partij wil bestrijden, doe dat dan met democratische middelen, ga in debat.”

verhaal van de 24 'kleine negertjes'...

Ooit, toen Pim Fortuyn furore maakte, wist ik het zeker: zijn fractie zou groot worden, zeer groot, maar na de verkiezingen zouden er al snel aan allerlei kanten stukken van af gaan vallen, tot er een aanzienlijk kleinere harde kern over zou blijven... Toen werd Fortuyn vermoord, viel Balkenende omhoog met veel meer zetels dan het CDA met een levende Fortuyn zou hebben overgehouden, en werd het een grote gore puinhoop met LPF en Balkenende-I. Na slechts enkele maanden trokken CDA en VVD de stekker eruit en kwamen er weer verkiezingen, toen was de LPF gedecimeerd... Weer eenmaal verkiezingen verder was het over en sluiten met de LPF, de tijdelijke opmars van Verdonk volgde, en Wilders begon aan de weg te timmeren.

Nu is Wilders groot (ongeveer net zo groot als de LPF op haar grootst) en lijkt hij nog te kunnen gaan groeien; akelig groot als je het mij vraagt... Wilders heeft dan ook geleerd van de gang van zaken bij de LPF en andere tijdelijke hypes in het verleden; hij houdt alle macht bij zich en heeft een volledig ondemocratische beweging geschapen, die het woord democratische partij voor de volle 100% NIET WAARD IS! Maar één ding heeft hij niet onder controle: eenmaal in de Kamer, heeft hij geen volledige controle over zijn 'mensen'. Aangezien het grotendeels gestoorde geesten, dan wel lieden van onbestemd/laag allooi betreft, staat ons nog wel wat te wachten aan tumult. Mede omdat de regering Flutte-I, vrijwel geheel gevormd uit zich aan het pluche vastklauwende, zichzelf en de beginselen van hun partijen verkwanselende CDA'ers en VVD'ers, slechts gebaseerd op een gedoogmeerderheid van 2 PVV'ers, niet snel zelf de stekker eruit zal trekken, zal dit geheel gaan leiden tot weinig verheffende, terugkerende, crisis-achtige tonelen...

Maar goed, laten we ons even concentreren op de eerste 'kleine neger' (dit is geen kwalificatie voor welke gekleurde medemens dan ook) vdPVV die buiten de boot dreigt te gaan vallen vanwege criminele en a-sociale handelingen in het verleden: Lucassen. Deze ongure 'kaalkop' zal waarschijnlijk de Kamer (als hij wat zelfrespect heeft), maar in ieder geval de PPV dienen te verlaten.

Daarna zijn er nog 23 over...

En dan te bedenken dat Wilders op hoge toon stabiliteit 'eiste' van CDA en haar dissidenten, tijdens de formatie...Lucassen vs. Koppejan en Ferrier...'voelt u hem?'

donderdag 11 november 2010

Het Kabinet Flutte - (Ver-)Hagenprediker (2)

'Harde' Gerd 'Hard-Leers'; lang was hij voor mij een bewijs dat er ook CDA'ers bestonden die deugden en, nee ik ga niet zeggen dat ik het fout had, hij deed het na zijn kamer lidmaatschap ook goed als burgemeester van Maastricht, niet de gemeente met het minste problemen. Maar uiteindelijk 'ging hij eraan', ik ben bang dat hem dat ook als minister gaat gebeuren met de 'Wilders-portefeuille' van asiel en immigratie, zonder ministerie dus... Update: eerder dan zelfs ik voor mogelijk hield zit Harde Gerd dus in de problemen, hetgeen mij toch te denken zet. Zou het soms anders zitten? Zou het misschien zo kunnen zijn dat deze straatvechter goed kan functioneren als hij ergens tegen kan knokken; tegen de Bouwfraude, tegen de Maastrichtse Kampers, en tegen de slappe hap van Balkenende I-IV (en-een-half) die de hopeloze spagaat van het gedoogbeleid van softdrugs in combinatie met een hard(-er)e aanpak van de productie en het beleveren van de coffee-shops maar niet aan wilde pakken. Zou het misschien wel zo zijn dat deze man veel meer problemen heeft de rug recht te houden als het om het hanteren van de macht gaat; een dealtje maken om goedkoop aan een huis te komen aan de Zwarte Zee, de rug rechthouden waar het gaat om Wilders aan te pakken als je de worst voor de neus wordt gehouden van een Ministerschap? Hij wilde blijkbaar zó graag, en nu lijken de rapen al aardig te garen...wordt vervolgd...!

woensdag 10 november 2010

Rechtse Schreeuwers: Charlie Aptroot

Een kort berichtje uit VN:
VVD-Kamerlid Charlie Aptroot (u weet wel, die man met die aardappel in zijn keel, red.) houdt van doorrijden. En hij krijgt nu zijn zin. Het nieuwe kabinet wil de maximumsnelheid verhogen naar 130. Adviesbureau Goudappel Coffeng rekent voor dat er 15 extra verkeersdoden per jaar vallen als het, overal waar nu 120 geldt, tien kilometer harder mag. Aptroot noemde de studie in Trouw: 'prutswerkvan een linkse anti-auto club'. Waarom? Omdat er volgens het voorstel alleen maar harder gereden mag worden waar dat veilig is. Waar? Volgens de ANWB kan het vrijwel nergens in Nederland. Aptroot zal er voor moeten omrijden. De ANWB is natuurlijk ook een 'linkse anti-auto club!?' Iedereen die het niet met hen eens is, zelfs als het op een wetenschappelijke manier berekend is, hoort volgens de 'Rechtse Schreeuwers' bij de 'Linkse Kerk', en levert prutswerk dat niet serieus genomen hoeft te worden.(Red.)

donderdag 4 november 2010

Gemiste kansen van (o.a.) PvdA keihard ingeschoten door Flutte-1

Het is geen geheim dat ik geen fan ben (en dat is een understatement) van de nieuwe regering, vandaar ook mijn betiteling 'Flutte-1' (en dan hoop ik maar dat het bij '-1' blijft... Maar alhoewel ik dus voorstanders ben van een zo Links mogelijk kabinet, heb ik hier ook al eerder betoogd dat ik vind dat Links in het algemeen, en de PvdA in het bijzonder teveel kansen onbenut laat (en heeft gelaten). Zojuist op het NOS-Journaal kwamen er twee voorbij, en Flutte-1 laat dit soort kansen niet onbenut, en daar kan je ze natuurlijk geen ongelijk in geven...

Verhagen, als opvolger van partijgenote Maria vd 'Ho-Even' en PvdA minister van milieu Cramer, heeft besloten het onzalige idee om onder een woonwijk in Barendrecht aan CO2-opslag te gaan doen vooralsnog niet door te laten gaan. Een goede beslissing en gemakkelijk scoren bij de bevolking, blijft de vraag: "Waarom heeft Cramer deze beslissing niet al veel eerder genomen?" Een gemiste kans...

Opstelten, als nieuwe minister van Politiezaken en opvolger van ter Horst(PvdA), besloot om de voor politiemensen vereiste quota voor bonnenschrijven af te schaffen; alweer een inkopper! Het machtsmiddel 'Boetes Uitdelen' moet je niet te vaak gebruiken; dan wordt het bot en gaat het weerstand oproepen. Dat is de afgelopen jaren op gigantische schaal gebeurd. Opstelten scoort hier nu gemakkelijk mee, en hij heeft nog gelijk ook. De vraag: "Waarom hielden Bos (die over de pegels die zo binnen moesten komen) en ter Horst vast aan het misbruiken van het Boetemiddel?"